Bewegen Geestelijk Uitgelicht 

5 Tips om meer motivatie hebben voor sport

Misschien ken je het gevoel wel: je zou graag meer willen sporten, maar het wil maar niet lukken met de discipline om daadwerkelijk regelmatig te gaan. Iedereen heeft hier last van, zelfs topsporters. Toch is het voor de ene persoon makkelijker om een sportgewoonte vast te houden dan voor de ander. Met enkele handige tips kan je het voor jezelf makkelijker maken om regelmatig te gaan spoten.

SterkenVitaal.nl helpt je om gezonder te leven. Met deze 5 tips geef je jezelf een duwtje in de goede richting om je motivatie en discipline om te gaan sporten vast te houden.

1. Hou vooruitgang bij

Je kunt gaan sporten vanwege allerlei redenen, maar in de meeste gevallen kun je ook bijhouden of je vooruitgaat. Of je nu gewicht wil verliezen, gespierder wilt worden, sneller wilt worden of sterker: er zijn altijd manieren om vooruitgang bij te houden.

Probeer dit zo goed mogelijk te doen. Wil je gewicht verliezen, weeg je dan bijvoorbeeld wekelijks. Doe dit het liefst naakt of in ondergoed in de ochtend, voor het ontbijt. Zo heb je zo min mogelijk schommelingen in gewicht door kleding en/of eten en drinken.

Schrik niet als je een keer geen vooruitgang ziet: dat kan gebeuren! Kijk liever naar de algehele trend over een aantal weken of maanden.

2. Creëer routine

Probeer je sport op een vast moment op de dag of in de week in te plannen. Ga bijvoorbeeld iedere maandag- en vrijdagochtend. Op deze manier ga je wennen aan de gewoonte om te gaan sporten.

Door routine wordt het ook makkelijker om deze gewoonte vast te houden en heb je op een gegeven moment weinig discipline nodig om te gaan sporten.

Ga je altijd op willekeurige momenten sporten, dan ligt uitstellen op de loer.

3. Samen sporten

Voor sommige sporten moet je altijd samen zijn, maar veel andere sporten zijn ook individueel, zoals hardlopen. Toch kan het goed zijn om een sportmaatje te hebben.

Ga je samen sporten, dan kun je elkaar stimuleren en heb je bovendien een stok achter de deur om daadwerkelijk te gaan: je laat je sportmaatje toch niet in de kou staan?

 

Gerelateerde berichten

Leave a Comment