trapBewegen Fysiek Uitgelicht 

Tips om fit te blijven als je slecht ter been bent

Het is een feit dat je in je tienerjaren meer kunt doen dan als je bijvoorbeeld 70 jaar bent. Zo kan je als 20 jarige makkelijk een aantal dagen doorhalen en feestjes vieren. Op een gegeven moment komt daar een eind aan en besef je dat bepaalde lichaamsbewegingen niet erg soepel meer gaan. In dat geval is het verstandig om na te denken wat je hier aan kunt doen om het voor jezelf makkelijker te maken. Dit is vooral handig als je alleen woont zonder mensen om je heen.

Genoeg beweging en oefeningen
Het is belangrijk om altijd in beweging te blijven. Zo kan je bijvoorbeeld eerst een afspraak maken bij de huisarts; hij/zij kan jou tips of een recept geven, zodat je spieren soepeler worden. Wil je liever niet naar de huisarts of heb je daar geen tijd voor? Dan kan je ervoor kiezen om zelf op onderzoek uit te gaan. Op het internet kom je al een heel eind. Je hoeft alleen te zoeken naar oefeningen die je thuis (of in de sportschool) kunt uitvoeren. Mocht je een lange tijd last hebben van pijnlijke benen of niet goed kunnen lopen, dan is het verstandig om een fysiotherapeut te benaderen. Zij kunnen een plan op maat voor je maken. Het is belangrijk om je hier ook aan te houden, dus discipline en doorzettingsvermogen mogen niet ontbreken!

Makkelijker wonen
Het kan erg lastig zijn voor mensen die slecht ter been zijn om een trap op en af te lopen, zowel thuis als buitenshuis. Als je in een huis woont waar je trappen hebt, dan kan je tegenwoordig ook trapliften kopen of huren – ongeacht de soort trap die je in huis hebt, zoals een trap met een bocht of een stijle trap. Bekijk hier meer informatie over het huren of kopen van trapliften.

Gerelateerde berichten