Eten 

Een kennismaking met de antioxidant quercetine

De kans bestaat dat je nog nooit eerder hebt gehoord van de antioxidant quercetine. Ondanks dit gegeven is de kans eveneens behoorlijk groot dat je ze wel gewoon dagelijks inneemt. Het is namelijk zo dat deze stof is terug te vinden in ongelofelijk veel verschillende voedingswaren. Dit gegeven is in de praktijk eigenlijk alleen maar interessant. Het is namelijk zo dat deze antioxidant voor ons lichaam ongelofelijk belangrijk is. Wil jij hier nu graag meer over te weten komen? Lees dan vooral verder! 

Wat is quercetine precies? 

Voor quercetine geldt zoals in de inleiding van deze pagina reeds aangegeven dat ze een antioxidant is. Daarbij kan er worden vastgesteld dat ze ongelofelijk sterk en bovendien zeer ruim vertegenwoordigd is binnen het plantenrijk. In de praktijk wordt er ook wel eens naar verwezen als zijnde het zogenaamde flavonoïde. We treffen ze aan in tal van verschillende voedingsmiddelen. Het gaat hierbij niet uitsluitend om uien en thee, maar ook om appels, groenten evenals zaden en noten. Zelfs binnen de koolfamilie treffen we ze veelvuldig aan. Voor mensen die dus met andere woorden behoeften hebben aan (extra) quercetine kan er worden vastgesteld dat er in de praktijk sprake is van meer dan voldoende keuze. Je verwerkt ze dan ook in al jouw favoriete gerechten.

Aanwezig in veel verschillende soorten groenten en fruit

Voor heel wat mensen geldt dat ze sterke voorstander zijn van de inname van veel verschillende soorten groenten en fruit. Wanneer ook jij achter deze stelling staat zal je kunnen vaststellen dat je standaard heel wat verschillende soorten flavonoïden binnen zal krijgen. Bovendien is het zo dat quercetine er zoals in de inleiding reeds aangegeven ook bekend om staat een uitstekende antioxidant te zijn. Deze bestaat uit verschillende stoffen, de zogenaamde vrije radicalen, die er in de praktijk voor zorgen dat schadelijke deeltjes onschadelijk kunnen worden gemaakt. Dat is geen overbodige luxe. Voor schadelijke deeltjes geldt namelijk in de praktijk dat ze de cellen van organismen kunnen aantasten. Op deze manier kan er een aanzienlijke meerwaarde worden gecreëerd voor de gezondheid van de mens.

Welk probleem schuilt er in quercetine? 

In de praktijk kan er worden vastgesteld dat er niet zelden sprake is van problemen met de inname van het zogenaamde quercetine. Via de standaard voeding die we eten ligt de gebruikelijke inname van deze antioxidant tussen de 5 en 40 mg per dag. Dat is op zich niet zoveel. Voor mensen die dagelijks heel wat groenten en fruit eten ligt de inname echter aanzienlijk hoger. Dan is een inname tussen de 200 en 500 mg per dag bijvoorbeeld best reëel. In de praktijk lijkt het er dus naar uit te zien dat het niet meteen een groot probleem hoeft te zijn om voldoende van deze stof binnen te krijgen. Echter is dat maar schijn. Een significante hoeveelheid kan namelijk bij het bereiden van voedsel verloren gaan met alle gevolgen van dien. Het is mede omwille van deze reden dat heel wat mensen er toch aan denken om supplementen te gaan gebruiken. Op deze manier kan de aangewezen dagelijkse hoeveelheid van deze stof een behoorlijk stuk eenvoudiger worden gerealiseerd.

Gerelateerde berichten