Eten 

Gezond eten leuk maken: 4 Tips

Fast food noemen we niet voor niets fast food: het is snel en makkelijk, maar helaas vaak ook niet erg gezond. Gezond eten maken kost vaak net wat meer inspanning, iets wat voor veel mensen een reden is om er minder mee bezig te zijn. Toch is het vanzelfsprekend goed om zo gezond mogelijk te eten.

Heb je een duwtje in de goede richting nodig, dan kunnen de volgende vier tips van SterkenVitaal.nl je helpen om gezond eten leuk te maken.

1. Iedere week een nieuw experiment

Of je nou een geoefende kok bent of op dit moment niet veel verder komt dan een gebakken ei, experimenteren is altijd leuk. Probeer wekelijks een avond te vinden waarop je experimenteert met een nieuw, lekker en gezond recept.

Doe dit op een moment dat je hier tijd voor hebt, bijvoorbeeld in het weekend.

Vind online een lekker recept dat je nog niet kent en ga ermee aan de gang. Neem je tijd en probeer er plezier in te vinden.

2. Kook samen met iemand

De tijd nemen voor gezond eten wordt leuker als je samen met iemand eet. Nodig een vriend, vriendin of familielid uit voor een avondje waar je ook samen kookt.

Door samen aan de slag te gaan wordt het koken van een gezonde maaltijd minder een taak, maar meer een gezellige activiteit.

3. Zorg voor goed keukengerei

Koken zonder de juiste benodigdheden maakt het koken minder leuk. Zorg er daarom voor dat je beschikt over goed keukengerei. Denk hierbij aan mooie borden, goede messen en bijvoorbeeld een mooie houten snijplank.

Het zijn details, maar wel details die de stap naar iets meer zorg voor een maaltijd makkelijker maken.

Goed keukengerei hoeft overigens niet duur te zijn. Bovendien is het een investering, want de juiste spullen gaan lang mee.

4. Kies voor goede tussendoortjes

Het is niet erg om een tussendoortje te eten. Sterker nog, het is beter om meerdere kleine maaltijden te eten dan twee of drie grote op een dag.

De kunst is om geen ongezonde tussendoortjes in huis te hebben. Kies bijvoorbeeld voor fruit of yoghurt met muesli.

Hoewel gezonde tussendoortjes een ‘saaie’ naam hebben, zijn er genoeg gezonde tussendoortjes waar je alsnog naar uit kunt kijken. Haal geen suikerrijke tussendoortjes in huis, want dat is waar het vaak misgaat.

Gerelateerde berichten