voordelen bindweefselmassageFysiek 

3 voordelen van een bindweefselmassage

Een goede doorbloeding is heel erg belangrijk voor het hebben van een goede huid. Met een bindweefselmassage wordt de doorbloeding van jouw huid dus extra gestimuleerd. Dit kan een verjongend effect hebben op je huid. Ben je dus opzoek naar een huid massage of behandeling die kan helpen bij de verjonging van jouw huid en rimpels tegengaat, dan is wellicht een bindweefselmassage wat voor jou om uit te proberen. 

Voordeel 1. Afvalstoffen

Het is nou eenmaal zo dat bij iedereen zich afvalstoffen ophopen in je huid, dat heeft niets te maken met hoe gezond je leeft dat gebeurd gewoon. Door middel van een bindweefselmassage stimuleer je een snellere afvoering van deze afvalstoffen. Het is een soort huid detox want door deze massage kan je huid ook veel beter nieuwe voedingstoffen opnemen. Het helpt wel om in combinatie met een massage ook veel water te blijven drinken of bijvoorbeeld groene thee. Dit geeft de afvoering van die afvalstoffen net nog een extra zetje. 

Voordeel 2. Anti-rimpel

Een bindweefselmassage werkt ook verjongend voor je huid. Door de massage wordt namelijk de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd en die zorgen voor een verstevigde en gelifte huid. Dit zorgt natuurlijk voor een vermindering van rimpels en ze zullen sneller optreden op je huid omdat deze een stuk soepeler wordt van de massage. 

Voordeel 3. Minder stress

De behandelingen kunnen in de eerste instantie een beetje pijnlijk zijn omdat de eventuele verklevingen die zich onder je huid bevinden worden los gemasseerd. Op den duur zal dit allemaal soepeler worden en daarom ook minder pijn gaan doen en dan kan de massage een heel relaxte procedure worden. Hoe minder pijn je hebt betekent dat je bindweefsel in een hele goede conditie is. Daarbij wordt je natuurlijk ook wel gelukkig van een mooie en jong ogende huid dus dat neemt ook wellicht wat stress weg.

Overtuigd door de voordelen van een bindweefselmassage? En woon je in de omgeving van Doetinchem? Kom dan gerust eens langs bij Fysio Engelaar. Je bent van harte welkom in onze praktijk om zelf de voordelen van een bindweefselmassage te ervaren. Uiteraard staan wij ook voor advies voor je klaar.

Gerelateerde berichten