Fysiek 

Acupunctuur Utrecht, centraal gelegen en breed gespecialiseerd

Omdat je voor een acupunctuur behandeling vaak maar enkele keren naar de acupuncturist hoeft, kun je best ook verder dan je eigen regio kijken. Als je naar de praktijken acupunctuur Utrecht kijkt, zie je dat er veel verschillende aanbieders zijn. Waarom zou je voor de ene of de andere praktijk kiezen? En waarom zou het slim kunnen zijn om van Groningen naar Utrecht te reizen om daar jouw acupunctuurbehandeling te hebben. Dit artikel geeft je meer informatie over acupunctuur, welke praktijken voor acupunctuur Utrecht er zijn en wat de verschillen zijn waar je op kunt letten.

Keurmerken acupunctuur Utrecht

Het eerste dat je opvalt, is dat er veel praktijken zijn, maar welke praktijk is goed? Omdat acupuncturist geen beschermd beroep is, zoals arts dat wel is, kan iedereen zich acupuncturist noemen. Best griezelig, als je bedenkt dat je dus niet weet of de behandelaar wel een opleiding ervoor gehad heeft. Gelukkig ben je niet de enige en al helemaal niet de eerste die dit een onprettig idee vindt. In 1977 is de NVA, de beroepsvereniging voor acupuncturisten opgericht. Een lidmaatschap is echter niet verplicht, dus let op het logo van de NVA om er zeker van te zijn dat een acupuncturist bij deze vereniging aangesloten is. Andere keurmerken die je bij acupunctuur praktijken ziet, zoals je ook voor acupunctuur Utrecht tegenkomt, zijn Zhong en NAAV.

Specialisme is koning, ook voor acupunctuur Utrecht

Als je onderhoud aan jouw klassieke auto nodig hebt, ga je naar een monteur die deze auto’s door en door kent. Heb jij een monumentaal pand, dan zoek je voor de renovatie en bouwbedrijf met ervaring hierin. Voor acupunctuur geldt hetzelfde. Zo zijn er meerdere vormen van acupunctuur. Denk aan shiatsu (drukpunten) massage, laser acupunctuur, elektrische acupunctuur, reflexzonetherapie en meer. Verdiep je in welke vorm het beste past bij jouw wensen of klachten om de beste acupuncturist te vinden voor jou. Ook als dit een praktijk voor acupunctuur in Utrecht is, dan kan dit alsnog de rit waard zijn.

Hoeveel behandelingen?

De meeste acupunctuur praktijken beginnen met meerdere behandelingen waarna dit afgebouwd wordt als de klachten afgenomen zijn. Per type klacht kan het aantal behandelingen verschillen. Voor stoppen met roken zijn slechts enkele behandelingen nodig. Voor acute pijn meestal minder dan 10 en voor chronische pijn eerst meerdere en later nog maar één keer per week. Doordat je bij acupunctuur Utrecht maar enkele keren naar de praktijk hoeft, heb je meer aan een specialist wat verder weg dan een onervaren praktijk in de buurt. Laat afstand de genezing niet in de weg staan.

Waarvoor kies je acupunctuur?

Je las net al over acupunctuur bij stoppen met roken, maar ook voor andere verslavingen kan acupunctuur helpen. Daarnaast kan voor vrijwel iedere lichamelijke of geestelijke klacht acupunctuur de oplossing of verlichting bieden. Ongeveer twee miljoen mensen bezoeken per jaar een alternatieve genezer, hiervan gaat twee procent naar de acupuncturist. Hoewel de klachten zeer breed zijn, is het gemiddelde cijfer dat gegeven wordt tussen de 7 en 8 van de 10. Mensen zijn dus meestal heel tevreden. Als jij met een geestelijke of lichamelijke klacht rondloopt, overweeg dan eens acupunctuur en bekijk wat bijvoorbeeld acupunctuur Utrecht voor jou kan betekenen. Voor een snel en gemakkelijk overzicht van acupuncturisten bij jou in de buurt, kijk je op de website van Acupuncturisten Overzicht.

Gerelateerde berichten