Fysiek 

Deze lichamelijke voordelen zul je ondervinden door staand te werken

Voorkomen van ziektes

Het wordt steeds meer bekend dat zitten het nieuwe roken is en dus is het, wanneer je dagelijks bij een 9 tot 5 kantoorbaan werkt, funest voor je gezondheid. Zitten versneld het opkomen van ziektes zoals obesitas of hart,- en vaatziekten. Nu kunnen we ons natuurlijk voorstellen dat de hele dag blijven staan op het kantoor ook niet helemaal is wat je zou willen. Wissel staan en zitten daarom met elkaar af door bijvoorbeeld het gebruik van een sta bureau.

 

Hersenen

Een actieve houding is alles. Let maar eens op, ga je onderuit gezakt zitten en ontspan je alles in je lijf, dan zul je merken dat je veel sneller je concentratie zult gaan verliezen. Neem je een actieve en geïnteresseerde houding aan, dan geeft dit een seintje naar je hersenen om zich te focussen. Staand werken bevorderd daarom de productiviteit.

 

Rugklachten

Ken je het? Je zit uren lang achter je computer bureau op je stoel, welke in het begin van je werkdag nog wel gemakkelijk zit, maar toch begin je na een paar uur langzaam te wiebelen, van been poses te wisselen en van houding te veranderen. Je zakt in, omdat je denkt dat dit gemakkelijker zit voor de rugpijn die je krijgt, maar door dit inzakken van je rug veroorzaak je alleen maar meer rugklachten door de druk die je op de wervelkolom zet. Wanneer je staat zul je merken dat deze verschijnselen veel minder snel optreden. Er vindt minder druk plaats en de verdeling over de wervelkolom wordt evenwichtiger.

Hart

Nu zou je kunnen denken dat wanneer je de hele tijd blijft staan er ook niet zoveel beweging in je lichaam plaatsvindt. Toch is dit niet helemaal waar. Door alleen te staan bevoordeeld dit op zichzelf alleen al de bloedsomloop, waardoor het bloed harder naar het hart wordt gepompt en je hart dus harder zal moeten werken, wat resulteert in dat je minder kans krijgt op verschillende ziektes en je ook nog eens sneller je calorieën verbrand. Ook is het vanuit een staande positie verleidelijker om sneller even weg te lopen van je werkplek, wat meer beweegmomentjes tijdens het werken stimuleert.

 

 

Gerelateerde berichten