FysioFysiek 

Een gezonde leefstijl op een positieve manier

k heb jaren problemen gehad met de motivatie voor het sporten. Ik heb geleerd dat sporten en het maximale uit jezelf, voor 70% bestaat uit mentale weerbaarheid. Dat heb ik echt niet van mezelf. Mijn fysiotherapie in Oldenzaal heeft me dat duidelijk gemaakt sporten een kwestie is van een goede sportschema en met een passende voedingsschema dat goed bij je past.

Blijf dicht bij jezelf

Vooral het gedeelte dat een sport- en voedingsschema bij je moet passen is erg belangrijk. Als je het gevoel hebt dan een sport niet bij je past en dat je het voedingsschema niet kan volhouden voor een lange periode kan volgen dan is de kans groot dat je het ook daadwerkelijk niet vol gaat houden. De meeste mensen denken dat je je leefstijl compleet op de schop moet doen om gezond te leven. Meestal valt dat nog reuze mee.

Passen en meten

Heb je al een vast leefpatroon met daarin vaste eet momenten op een dag? Schaaf dan enigszins aan dat eetschema, zodat je uiteindelijk in staat bent om de doelstellingen te behalen die je wilt behalen met het sporten. Daarmee bedoel ik: eet tijdens de lunch lekker je broodje en je appel, maar laat dat koekje bij de thee eens liggen. Je zult zien dat zo’n soort aanpak veel beter werkt dan jezelf maar continu straffen met super gezonde shakes en nauwelijks lekker eten.

Sporten op een leuke manier

Ook als het gaat om sporten moet je altijd doen wat jouw gelukkig maakt. Wil je bijvoorbeeld de focus leggen op cardio om zodoende af te vallen dan zijn daar verschillende manieren voor. Heb je geen zin om die oersaaie rondjes te hardlopen in het park, denk er dan eens aan om bijvoorbeeld te kickboksen. Dat is bijvoorbeeld een hele intensieve sport en uitstekend om mee af te vallen.

Doe het niet alleen

Ook kan het helpen als je een sportmaatje hebt. Je kan dan bijvoorbeeld samen hardlopen of een andere sport samen beoefenen. Je zult elkaar triggeren en pushen om harder te gaan. Want je wilt natuurlijk niet achterblijven bij je vriend(in). Ook als je een dag geen zin hebt, kun je elkaar toch motiveren om te gaan sporten.

Deskundig advies

Wat ik door de jaren heen heb geleerd is dat als jij jouw leven op een gezonde manier kan aanpassen door dicht bij jezelf te blijven. Je moet niet teveel luisteren en kijken naar de influencers van deze wereld, maar luister naar jezelf en haal soms wat tips bij de deskundigen zoals de fysiotherapeut. En dat is het leuke: een fysiotherapeut is er in Almelo, Amsterdam, Roterdam, Grondingen en in de rest van het land. Op elke hoek van een straat kun jij jouw gewenste kennis vergaren.

Gerelateerde berichten