Fysiek 

Help, spoed tandarts nodig!

Je hebt ongetwijfeld weleens last gehad van een zere tand of kies. De kans is groot dat dit gebeurde terwijl je aan het eten was. Ook tijdens het tandenpoetsen kan er echter pijn ontstaan. Dit kan het gevolg zijn van een gaatje. Het probleem hoeft echter niet direct zo erg te zijn. Tandpijn kan namelijk ook tijdelijk zijn en vanzelf weer verdwijnen. Heb je zo nu en dan tandpijn en maak je je zorgen om jouw gebit? Dan wordt het toch tijd om contact te zoeken met een tandarts. Mogelijk is de pijn bij jou wel niet te verdragen. In dat geval neem je natuurlijk direct contact op met een tandarts in Den Haag. De meeste tandartsen hebben zelfs een speciale spoedservice. Wil je met spoed naar de tandarts? Wij vertellen je er in deze tekst alles over!

Wanneer met spoed naar de tandarts?

Er bestaan nogal wat misvattingen over met spoed naar de tandarts gaan. Zo denken veel mensen bij de minste of geringste pijn al dat zij met spoed naar de tandarts moeten. Dit is vaak niet het geval. De meeste problemen kunnen immers nog prima een paar dagen wachten zonder dat ze groter worden. Doe dit echter niet wanneer je een tand of kies verloren hebt. Bij melktanden is dit geen probleem, maar bij volwassen tanden wel. Een tand of kies hoort namelijk nooit zomaar uit jouw mond te vallen. Ook voor een afgebroken tand ga je met spoed naar de tandarts. Doe dit zeker wanneer je het afgebroken stukje nog in jouw bezit hebt. Net als bij een uitgevallen tand is het dan namelijk zaak dat je op korte termijn geholpen wordt. In dat geval kan een tandarts jouw gebit vaak weer in ere herstellen.


Gaat het inderdaad om spoed?

Hierboven gaven we reeds aan wanneer je met spoed naar de tandarts kan. Niet alleen bij een uitgevallen of afgebroken tand is dit echter mogelijk. Nee, je kunt namelijk ook bij ondraaglijke kiespijn met spoed bij de tandarts terecht. Er zijn genoeg mensen die op eigen houtje naar de tandarts gaan wanneer zij met spoed geholpen willen worden. Dit is echter niet verstandig. Een tandarts moet immers wel berekend zijn op jouw komst. Bovendien is het maar de vraag of het daadwerkelijk een spoedgeval betreft. Om hier zeker van te zijn, is het verstandig eerst even te bellen. De assistente van de tandarts vraagt je wat het probleem is en oordeelt op basis van jouw antwoord. Betreft het inderdaad spoed? Dan hoor je direct wanneer je bij de tandarts terecht kunt.


Geen spoed? Laat het er niet bij zitten!


Heb je met de assistente van de spoed tandarts in Den Haag gebeld en blijkt het geen spoedgeval te zijn? Dan besluit je mogelijk om het erbij te laten zitten. Dit raden wij jou echter ten zeerste af. Waarom? Omdat het probleem nooit vanzelf verdwijnt. Toch zijn er genoeg mensen die dit idee wel hebben. De pijn kan op den duur inderdaad wat afzakken, maar geheel verdwijnen doet het nooit. Bel je naar de tandarts om te kijken of je er met spoed terecht kan en blijkt dit niet het geval te zijn? Maak dan direct een afspraak voor een behandeling. In veel gevallen kun je op korte termijn alsnog bij de tandarts terecht. Je blijft zodoende dus nooit lang met de pijn of het probleem zitten. Laat het er dus niet bij zitten, maar plan een afspraak in. Op deze manier blijft de impact van het probleem beperkt op jouw gebit en hier heb je later natuurlijk alleen maar profijt van!

Gerelateerde berichten