Fysiek 

Langer zelfstandig blijven wonen met een traplift

De elektrische traplift is een moderne vorm van beweging tussen twee verdiepingen. Het is een gebruiksvriendelijke oplossing voor mensen die de gewone trap niet meer kunnen gebruiken. Steeds meer mensen stappen over naar een traplift. Dit komt omdat de systemen steeds beter worden gemaakt. De trapliften zijn goedgekeurd en volledig veilig.

Door een simpele druk op de knop is het mogelijk om je te verplaatsen van verdieping. De lift zal op een rustige en aangename snelheid naar boven en beneden bewegen. In het stoeltje zit een gordel bevestigd zodat u zeker niet kan vallen tijdens het bewegen. Moest dit er niet standaard bij zitten, dan raden wij u aan om er één bij aan te schaffen. In deze blog leest u meer informatie over de werking en waar u op moet letten bij de aanschaf. Een brochure aanvragen? Via de vergelijkingssite Trapliftexpert.nl kunt direct een brochure aanvragen van toonaangevende merken als Handicare, Stannah en Otolift.

Wat is een traplift?

De trap is een van de belangrijkste plaatsen uit een woning. Deze moet je dagelijks betreden om van de ene verdieping naar de andere te gaan. Standaard is er in elke woning met verdiepingen een trap aanwezig. Hierdoor besteed een persoon in een mensenleven heel wat uren op de trap. Maar voor mensen die niet meer goed kunnen stappen kan het op en aflopen een echt hindernis worden. Vooral senioren en personen met een handicap maken gebruik van deze trap. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat u elke morgen met schrik moet opstaan om terug de trappen af te gaan. Daarom is er dankzij onze moderne technologie een systeem ontwikkeld waardoor het mogelijk is om veilig de trappen op en af te gaan. Het is een comfortabele stoel die op en af gaat door middel van een knop. De traplift is ontstaan in Amerika, deze is daar erg populair geworden en is zo naar europa overgewaaid. In België komen deze liften nog niet veel voor omdat het daar nog niet zo bekend is. Maar in Nederland maakt men al bijna 7 jaar gebruik van deze manier van verplaatsen.

Welke types zijn er?

Net zoals alle toestellen heb je ook bij de stoelliften een keuze uit verschillende types en eigenschappen. Het is belangrijk dat u zich eerst goed laat informeren vooraleer u een keuze maakt. Ook is het best om te gaan vergelijken tussen verschillende traplift merken zodat u zeker bent van u keuze. Door deze vergelijking kan u ook zien wat het verschil is tussen de prijzen. De meeste trapliften kunnen op bijna alle trappen worden geplaatst. Dat wilt zeggen dat deze stoelen op zowel steile, lange, korte, dunne en grote trappen kan worden geïnstalleerd. Dit komt omdat de ladders worden gemaakt met bepaalde afmetingen waardoor hij zal passen in bijna alle soorten modellen. Als u zult zoeken naar een firma die de installatie wilt doen zal u zien dat ze gemiddeld binnen de week zullen leveren. De installatie zelf duurt meestal niet langer dan 1 werkdag. Dit is natuurlijk afhankelijk van elke firma, toestel en trap.

De stoel
Op de traplift bevindt zich een zeer comfortabel stoel. Bij de meeste modellen kan u deze stoel ook helemaal uitklappen. Zodat u in de juiste houding naar boven en naar beneden kan gaan. Aan de stoel zijn ook twee leuningen. Bij de betere liften kan je deze ook doen bewegen. Na heel wat testen heeft men ook accu’s geïnstalleerd. Door deze twee batterijen kan de stoellift ook zonder netstroom naar boven en beneden gaan. Dit is gemaakt uit veiligheid voor moest er geen stroom aanwezig zijn in de woning. Deze reserve accu’s worden steeds opgeladen als er wel netstroom aanwezig is. Deze hoeft u dus niet apart op te laden. Aan de armleuning vindt men het technische toestel om de lift te doen bewegen. Dit apparaat is helemaal gebruiksvriendelijk met grote knoppen zodat er niks verkeerd kan lopen. Bij de meeste toestellen zit er een afstandbediening bij zodat een tweede persoon de traplift kan besturen. Dit is nodig voor moest de persoon in kwestie niet in staat zijn om op de knoppen te drukken.

Gerelateerde berichten