SanitairFysiek 

Sanitaire hulpmiddelen helpt ongelukken voorkomen

De meeste ongelukken gebeuren in een bad- en toiletruimte. Ontzettend zonde want met de juiste sanitaire hulpmiddelen verklein je de kans aanzienlijk. Je kunt denken aan handige oplossingen om zelfstandig te blijven wonen tot grepen en de  bekende douchestoelen. Lees snel verder als ook jij de kans op ongelukken wil verkleinen.

Er zijn verschillende soorten hulpmiddelen die je kunt inzetten voorkomen dus echt dat je onnodig ongelukken maakt. Maar in een badkamer is het absoluut nog oppassen. Zeker als je ouder aan het worden bent en meer steun nodig hebt. Kijk voor de mogelijkheden in alle hulpmiddelen gerust eens op Sani-Assist.nl.

Inloopbaden

Hou je ervan om urenlang lekker te badderen, maar ben je niet mobiel genoeg om het bad in te stappen? Dan zijn zogenaamde inloopbaden een uitkomst. Deze baden zijn speciaal ontwikkeld voor in de zorg. Waardoor iedereen op een veilige manier kan genieten van een bad.

Steunen bij sanitaire voorzieningen

Binnen een douche of toilet kun je verschillende handige steunen toepassen. Die zorgen dat je meer steun hebt en je kan vasthouden tijdens het toiletbezoek of als je moet douchen. Deze steunen kunnen op verschillende manieren worden ingezet. Waarbij het voor goed is om ze ook op de juiste plekken te plaatsen. Bij het gaan zitten op een toilet of instappen in een bad of douche bijvoorbeeld.

Een stoel om te kunnen zitten

Een andere toepassing om veilig en toch lekker te kunnen douchen is de douchestoel. Welke je ook voor een toilet hebt. Zodat je zelfstandig naar het toilet kunt gaan zonder dat dit voor de nodige gedoe en rommel zorgt. De douche en wc stoelen kun je als voorziening via de gemeente krijgen.

Speciale hulpmiddelen voor meer grip

Andere hulpmiddelen hebben te maken met grip in een badkamer. Op de vloertegels kan er bijvoorbeeld een ruwe laag worden aangebracht. Maar je kunt ook denken aan speciale matten op de douchevloer of wc. Daarmee voorkom je uitgeleiden en wordt het nemen van een douche een stuk veiliger.

Neem dus vooral de tijd om te kijken welke oplossingen voor jou de beste zijn.

Gerelateerde berichten