Fysiek 

Wanneer is een sport bh dragen een echte aanrader?

Het wordt aan sportende vrouwen in de praktijk altijd aangeraden om een speciale sport BH te dragen. Voor een dergelijke bh geldt dat ze zeer comfortabel zit en bovendien een veel betere ondersteuning biedt tijdens het sporten. Toch leert de praktijk ons dat nog lang niet iedereen even overtuigd is van het aanschaffen van een dergelijk type bh. Geldt dat ook voor jou? Dan is het zeker de moeite waard om je even grondig te verdiepen in de inhoud van deze pagina. Van zodra je deze doorgenomen hebt zal je namelijk te weten komen dat ook voor jou als sportende dame een dergelijke bh ongelofelijk interessant kan zijn. Waarom? Lees vooral snel verder! 

Stuiterende borsten

Tijdens het sporten is er in het merendeel van de gevallen sprake van zogenaamde stuiterende borsten. Al dat gestuiter is voor de borsten niet bepaald bevorderlijk, integendeel. Voor een borst geldt dat ze gemiddeld tussen de 200 en 300 gram weegt. Al dat gestuiter zorgt ervoor dat de druk op het weefsel van de borsten evenals de huidstructuren aanzienlijk toe kan nemen. Het komt dan ook niet zelden voor dat er hierdoor sprake is van beschadiging. In het bijzonder wanneer dit fenomeen zich lange tijd voordoet kan dat als gevolg hebben dat de huid gaat trekken en de borsten gaan hangen. 

Het dragen van een standaard bh maakt het mogelijk om het gestuiter te reduceren met 38 procent. Verschillende onderzoeken hebben door de jaren heen duidelijk gemaakt dat dit allerminst voldoende is om hangborsten te voorkomen. Bij de sport bh ligt dat toch wel even anders. Wanneer je de keuze maakt om een dergelijke bh te dragen zal je dan ook kunnen vaststellen dat de borsten tot maar liefst 78 procent minder zullen bewegen. Dit is meteen één van de belangrijkste redenen waarom steeds meer sportende vrouwen kiezen voor het dragen van een echte sport bh. 

De beste sport bh kopen doe je met deze tips!

De bovenstaande informatie heeft er ongetwijfeld voor gezorgd dat het ook voor jou duidelijk is geworden dat het dragen van een sport bh in de praktijk altijd gepaard gaat met een aantal interessante voordelen. Wat nu nog rest is natuurlijk het daadwerkelijk aanschaffen van een dergelijke bh. Daarbij dient er met verschillende zaken rekening te worden gehouden.

In principe bestaan er voor wat de sport bh betreft twee verschillende mogelijkheden om een keuze uit te maken. We maken hierbij een onderscheid tussen de ingekapselde bh en de zogenaamde compressiebh. Voor deze eerste geldt dat ze bestaat uit twee aparte cups die zijn gemaakt van een niet-elastisch materiaal. Deze sport bh kenmerkt zich door het ontbreken van beugels, maar tegelijkertijd wel de aanwezigheid van een elastische onderband. Voor vrouwen die grote borsten hebben is dit mogelijk de meest interessante sportbh op de markt. 

Voor de zogenaamde compressiebh geldt dat ze op haar beurt bestaat uit één enkel vlak elastisch materiaal. Niet zelden is er daarbij sprake van gekruiste bandjes die zich op de rug bevinden. Voor dit type sport bh geldt dat ze vooral geschikt is voor vrouwen die beschikken over kleine tot middelgrote borsten. De borsten worden in de praktijk door dit type van bh tegen de ribbenkast aan geperst waardoor ze aanzienlijk minder kunnen bewegen tijdens het sporten. Dit laatste is natuurlijk een praktisch verschil ten opzichte van reguliere lingerie.

Gerelateerde berichten