Wat een verslaving doet met je lichaam

Wanneer je verslaafd bent dan heeft dit een grote impact op je lijf. Het is niet meer zo fit en vitaal als je zou willen. Het maakt niet uit of het hier gaat om een alcoholverslaving, drugsverslaving, verslaving aan eten, sex of suiker. Het is belangrijk om snel te zorgen dat je verlost raakt van de verslaving. Alleen dan kom je er weer bovenop. Het lichaam kan er dan weer tegenaan.

 

De lever en je  lijf

 

Vaak is het de lever die de klappen krijgt bij een alcoholverslaving of drugsverslaving. Ook wanneer je veel vet eet is dit het geval. Je lever zal hiervoor boeten. Ook wordt je vaak erg dik of juist heel dun. Het is beide niet goed. Het hele lichaam krijgt klappen omdat je onvoldoende vitaminen krijgt, het verkeerde eten en vaak een overdosis rommel. Het is belangrijk om hiermee op te passen. Kies ervoor om jezelf te verlossen van de verslaving.

 

Afkicken

 

Wanneer je besluit om te stoppen met de verslaving dan wacht je vaak een zware tijd. Het lichaam is immers wel gewend geraakt aan wat je gebruikt en doet. Het lichaam zal er onbewust om vragen. Je moet dus een sterke wil hebben. Daarnaast kun je ook last krijgen van afkickverschijnselen. Denk aan overmatig zweten, overgeven en het heel koud hebben of juist warm. Het is geen pretje. Mensen die bekend zijn met de afkickverschijnselen GHB kunnen hier hele verhalen over vertellen.

 

Winnen

 

Het is belangrijk om de focus scherp te houden. Weet wat de beloning is. Weet dat je weer een gezond lichaam krijgt. Een lichaam waar je trots op bent. Ook is het prettig om te weten dat je sterk genoeg bent om te winnen van de verslaving. Het is iets om trots op te zijn. Doe het!

Gerelateerde berichten