voordelen ooglidcorrectieFysiek 

Wat zijn de voordelen van een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie is een van meest uitgevoerde cosmetische behandelingen in Nederland. Je oogleden hebben een belangrijk effect op je uitstraling. Zo zorgen hangende oogleden of wallen voor een vermoeide en verouderde uitstraling. Met een ooglidcorrectie wordt dit aangepakt en krijg je weer een frisse en jonge uitstraling. Lees in dit artikel wat alle voordelen van een ooglidcorrectie zijn.

Frisse blik

Vragen mensen in je omgeving regelmatig of je moe bent? Dan is de kans groot dat dit komt door hangende oogleden of wallen. Deze vraag is natuurlijk erg vervelend als je helemaal niet moe bent. Helaas zorgen hangende oogleden en wallen voor een vermoeide uitstraling. Met een ooglidcorrectie krijg je weer een frisse en uitgeruste blik.

Pijnloze ingreep

Een ooglidcorrectie duurt ongeveer 60 tot 90 minuten en wordt uitgevoerd onder een plaatselijke verdoving, waardoor de behandeling pijnloos is. Na de behandeling kan het zijn dat je ogen pijnlijk en gezwollen aanvoelen. Deze pijn neemt naar een paar dagen alweer af.

Geen last meer van vermoeide ogen

Veel mensen met hangende oogleden hebben last van vermoeide ogen. Als het openhouden van je ogen niet meer vanzelf gaat doordat de spier rondom de ogen verslapt zijn, dan kan dit zorgen voor vermoeide ogen. Tijdens een bovenooglidcorrectie wordt de overtollige huid en een stukje spier verwijderd, waardoor je minder last hebt van vermoeide ogen.

Minder hoofdpijn

Het herhaaldelijk optrekken van je wenkbrauwen bij hangende oogleden kan voor hoofdpijn zorgen. Dit optrekken is na een ooglidcorrectie niet meer nodig, waardoor hoofdpijn vermindert.

Verbeterd zicht

Wanneer de bovenste oogleden gedeeltelijk over het oog vallen dan kan het zicht flink afnemen. Bij een ooglidcorrectie wordt er een stukje huid verwijderd, waardoor je een verbeterd zicht zal ervaren.

Direct na de ingreep naar huis

Een ooglidcorrectie is een relatief kleine ingreep, waardoor de kans op complicaties erg klein zijn. Om deze redenen mag je direct na de behandeling naar huis. Wel is het belangrijk om het de dagen na de behandeling rustig aan te doen.

Meer weten over een ooglidcorrectie?

Benieuwd naar hoe een ooglidcorrectie behandeling precies in zijn werk gaat? En of dit nodig is bij de klachten die jij ervaart? Vraag bij Betan Clinics vrijblijvend een consult aan voor advies en informatie. Stel gerust al je vragen aan de plastisch chirurg tijdens het consult.

Gerelateerde berichten