Fysiek Geestelijk 

Erectiestoornissen: oorzaken en oplossingen

Hoewel er een taboe berust op het onderwerp, heeft ongeveer 1 op de 10 mannen regelmatig last van erectieproblemen. Dit kan zich uiten op verschillende manieren: de penis wordt niet stijf, blijft niet langere tijd stijf of wordt slechts gedeeltelijk stijf.

Dergelijke problemen kunnen diverse oorzaken hebben. Na fors alcoholgebruik hebben bijvoorbeeld de meeste mannen moeite om een erectie te krijgen.

Het wordt echter een serieus probleem wanneer dit ook regelmatig voorkomt wanneer iemand fit is, geen alcohol heeft genuttigd en niet bovenmatig moe is. We spreken dan van een erectiestoornis.

Oorzaken van een erectiestoornis

Een erectiestoornis kan diverse oorzaken hebben. In veel gevallen speelt de psyche hierbij een rol. Wanneer het een paar keer niet lukt om een erectie te krijgen, kan het “tussen de oren gaan zitten”.

Er begint druk te liggen op het krijgen van een erectie, waardoor het juist lastiger wordt.

Er kunnen echter ook fysieke redenen ten grondslag liggen aan de stoornis. Onder meer de hormonale balans heeft invloed het al dan niet kunnen krijgen van een erectie, evenals stress (dat weer samenhangt met hormonen).

Een erectiestoornis succesvol behandelen

Het behandelen van een erectiestoornis richt zich deels op het aanpakken van de oorzaak en deels op het aanpakken van de symptomen.

Wanneer duidelijk is dat met name mentale factoren een rol spelen, ligt de voorkeur bij het aanpakken van deze mentale blokkades.

Wanneer fysieke factoren een grote rol spelen, kan er gekozen worden voor het gebruik van medicijnen. Generieke erectiepillen zijn redelijk goedkoop en verkrijgbaar voor mannen met erectieproblemen.

Hierbij bestaan er verschillende soorten erectiepillen, die net iets anders werken in veel gevallen. Sildefanil citraat is een erectiepil waarmee men de meeste ervaring heeft en het meeste over weet.

Sildefanil verwijdt de bloedvaten waardoor het bloed makkelijker stroomt en de penis makkelijker stijf wordt. Bijwerkingen kunnen blozen en hoofdpijn zijn. Sildefanil wordt soms ook gebruikt bij een hoge bloeddruk.

Sildefanil werkt ongeveer half uur tot een uur na inname. Houd er rekening mee dat de erectie ongeveer 4 uur lang aanwezig blijft.

Erectiepillen gebruiken

Het is aan te raden om erectiepillen alleen te gebruiken wanneer er fysieke factoren een rol spelen bij de problematiek.

Is het probleem volledig mentaal, dan kunnen de pillen verdere afhankelijkheid veroorzaken en leiden tot een grotere mentale blokkade.

Omdat erectiepillen bloeddrukverlagend werken, kunnen de pillen niet gebruikt worden bij een lage bloeddruk of wanneer je in de laatste zes maanden een hartinfarct of beroerte hebt gehad. Daarnaast kan het medicijn doorgaans niet samen met hartmedicijnen gebruikt worden.

Lees altijd vooraf de bijsluiter voor verdere informatie omtrent het gebruik van erectiepillen.

Hoofdfoto: Pexels, niet gerelateerd aan erectieproblemen. Met de foto wordt niet gesuggereerd dat gefotografeerde persoon erectieproblemen heeft.

Gerelateerde berichten