Geestelijk 

Psycholoog op afstand: 3 voordelen

Overweeg je een afspraak te maken met een psycholoog, maar zijn er toch een aantal dingen die je weerhouden? Bijvoorbeeld de lange wachttijd of toch de reistijd naar de praktijk. Psycholoog op afstand is ontstaan om deze drempels weg te nemen. Iedereen heeft het recht om goede psychologische zorg, ook jij. Je kunt direct starten met een kennismakingsgesprek. In dit artikel lees je drie voordelen van een psycholoog op afstand. 

Directe behandeling

Sta je op de wachtlijst bij een therapeut? Door de enorme werkdruk kunnen wachttijden oplopen tot een paar maanden en soms zelfs langer. We snappen dat jij direct de zorg wilt ontvangen die je nodig hebt. Een psycholoog op afstand is in staat om je direct te helpen. In tegenstelling tot andere praktijken in Nederland hanteert de online psycholoog geen wachtlijst. Zo kun je de behandeling direct starten. Tijdens een kennismakingsgesprek kun je kijken of online therapie bij jou past of niet. 

Persoonlijke benadering

Als je je online behandeling start, krijg je een psycholoog toegewezen. Deze psycholoog is gespecialiseerd in het soort zorg dat jij graag wilt krijgen. Dit kan relatietherapie zijn, maar ook een burn-out behandeling. Na een kennismaking gaat het traject van start. Jij hebt de touwtjes in handen en mag helemaal zelf bepalen via welk communicatiemiddel je wilt praten. Videobellen is een optie, maar ook chatten of e-mailen is mogelijk. Daarnaast kun je zelf bepalen wanneer je een afspraak wilt plannen. Jij bent de baas over je eigen behandeling.

Therapie in het buitenland

Zit je een tijdje in het buitenland voor werk of je studie? Dit is geen probleem voor de psycholoog op afstand. Al zit je helemaal aan de andere kant van de wereld, met een internetverbinding kunnen we je altijd helpen. Je bepaalt zelf hoe het contact verloopt: Skype, Facetime of toch liever via WhatsApp. De online psychologen bieden online therapie wereldwijd. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over tijdzones. Ook kun je zelf de taal van je therapie bepalen. Nederlands, Engels of toch Duits, voor de psycholoog op afstand is dit geen probleem.

Gerelateerde berichten