Geestelijk 

Waarom kiezen voor online therapie?

Zit je er over na te denken om in therapie te gaan? Of misschien sta je al een tijdje op de wachtlijst bij een psycholoog? Tegenwoordig gaat bijna alles via het internet. Zo is er nu ook de mogelijkheid om online therapie te volgen. Je praat online met een psycholoog of psychiater over jouw problemen. Dit kan via Skype of Facetime, maar ook via WhatsApp of een ander chatplatform als je graag anoniem wilt blijven. 

Iedereen verdient goede hulp

Twijfel je over de keuze om in therapie te gaan? Er zijn een aantal drempels die je kunnen weerhouden van het krijgen van de juiste hulp. Denk bijvoorbeeld aan de lange wachtlijsten, lange reistijd naar de praktijk of de tijden. We vinden dat iedereen de mogelijkheid moet hebben om goede psychologische ondersteuning te krijgen. Heb je deze mogelijkheid nu niet? Door middel van online hulp bij De Online Psycholoog krijg je de ondersteuning en het psychologische advies dat jij nodig hebt. 

Waarom online therapie

Als je kiest voor online therapie is jouw therapeut of psycholoog altijd dichtbij. Ben je een tijdje in het buitenland? Geen probleem, ook dan kun je online contact opnemen. Of dit nu `s ochtends is of `s avonds, je kunt altijd een gesprek inplannen bij jouw persoonlijke psycholoog. Kies zelf welke manier je het prettigst vindt. Wil je videobellen? Of toch liever chatten of e-mailen? De keuze ligt geheel bij jou. Daarnaast is er geen wachtlijst voor online therapie. Je kunt gelijk geholpen worden. 

Misschien vraag je je af: online therapie, is dat wel te vertrouwen? De online psychologen hanteren dezelfde strategie als in een praktijk, alleen nu via het internet. Ook over de veiligheid hoef je je geen zorgen te maken. Je gegevens worden versleuteld en kunnen niet zomaar op straat terecht komen. 

Verschillende soorten therapie

Bij online therapie heb je een groot aanbod uit verschillende behandelingen. Heb je bijvoorbeeld een burn-out? Dan staan er gespecialiseerde burn-out psychologen voor je klaar. Ook als je een speciale behandeling wilt volgen, is dit vaak geen probleem. De verschillende soorten therapieën zijn: 

 

  • Relatietherapie

 

Gaat het niet goed tussen jou en je partner? Los problemen met elkaar op tijdens online relatietherapie. 

 

  • Hulp bij angst

 

Bij het ervaren van angst of het hebben van een angststoornis helpt een psycholoog je hiermee om te gaan. 

 

  • Burnout psycholoog

 

Bij het herstel van een burn-out kan een gespecialiseerde psycholoog je weer op het rechte pad helpen. 

Gerelateerde berichten