Overig 

Hondenverzekeringen zijn er voor iedereen!

Als baasje van een hond wil je er natuurlijk voor zorgen dat je hond zo fijn en probleemloos door zijn leven gaat. Helaas is dit vaak lastig en zit een ongeluk al in een klein hoekje. Een hond kan verschillende ziektes oplopen en heeft hiervoor altijd behandeling nodig. Hier wil jij als baasje natuurlijk voor zorgen. Echter, wanneer je een operatie of andere behandeling wilt betalen, tik je al snel meer dan €2.000.- af. Tegenwoordig is er zoveel aanbod aan behandelingen en medicatie dat ziekenhuizen er ook meer voor kunnen vragen. Het is natuurlijk ontzettend lastig om veel geld in een korte tijd te verzamelen. Daarom zijn er tegenwoordig hondenverzekeringen om je hiermee te helpen. Lees verder en leer alles wat er over verzekering voor jouw viervoeter te leren valt!

Waarvoor zijn hondenverzekeringen eigenlijk?

Bij het afsluiten van een hondenverzekering moet je bedenken dat je een verzekering afsluit voor de ziektekosten en behandelingen van jouw hond. Denk hierbij aan medicatie, therapie en operaties. Omdat je zonder verzekering je eigen spaarpot moet beroven voor ziektekosten, is het aan te raden om er één af te sluiten. Met een hondenverzekering kun je tot wel 90% van de totale kosten vergoeden en hoef je dus maar € 200.- te betalen in plaats van de volledige € 2.000.-. Dit maakt het bedrag dat je moet betalen veel toegankelijker en makkelijker te betalen. Zo weet je zeker dat je dier de behandeling krijgt die het nodig heeft en weer snel gelukkig door het leven kan gaan.

Er komt nog veel meer bij!

Omdat er tegenwoordig zoveel nieuwe ontwikkelingen zijn richting het verbeteren van de gezondheid van dieren, zijn er ook verschillende behandelingen en medicijnen bij gekomen. Onder een hondenverzekering valt niet alleen behandeling tegen bijvoorbeeld kanker, maar ook gratis huisarts advies, volledige werelddekking en vergoeding voor castratie of sterilisatie. Daarnaast is het belangrijk om je hond zo vroeg mogelijk te verzekeren. De premie van een puppy is doorgaans veel lager dan die van een oudere hond. Dit komt doordat verzekeraars naar de medische geschiedenis van de hond kijken voordat ze een premie voor je opstellen. Staat hier al veel in, dan is het vanzelfsprekend dat de premie ook hoger wordt. Het wordt dan lastiger om deze te betalen.

Vergelijken is wel belangrijk

Heb je besloten dat je een verzekering voor je hond wilt afsluiten? Fantastisch! Nu begint het lastigste deel van het gehele proces: vergelijken. Ondanks dat je online genoeg tools kunt vinden om jou hiermee te helpen, blijft het lastig om de juiste keuze te maken voor jezelf en je viervoeter. Je wilt namelijk ervoor zorgen dat je diertje tegen zoveel mogelijk is verzekerd, maar de prijs speelt hierbij ook een grote rol. Daarom is het zo cruciaal dat je verschillende verzekeringen met elkaar vergelijkt en aan de hand van deze vergelijking de juiste keus maakt. Je moet goed bedenken wat je hond nou eigenlijk nodig heeft en wat je verwacht dat er gaat gebeuren in het leven van je dier. Heeft je hond bijvoorbeeld een speciale behandeling nodig, maar wordt deze niet verzekerd? Dan lijkt het vaak een slecht idee om te verzekeren. Let daarom goed op wat een verzekeraar voor jou kan betekenen en maak de verstandige keus!

Gerelateerde berichten