Overig 

Wat te doen bij lichamelijke klachten?

Er zijn veel mensen die last hebben van lichamelijke klachten. Vooral naarmate je ouder wordt kunnen er veel lichamelijke klachten verschijnen waar je eerder nog geen last van had. Als je last hebt van lichamelijke klachten, dan is dit natuurlijk ontzettend vervelend. Je kunt hierdoor ontzettend beperkt worden in je doen en laten. Een lange wandeling zit er bijvoorbeeld niet altijd meer in. Toch is er tegenwoordig heel wat mogelijk, waardoor de kans groot is dat je na een bezoek aan een specialist weer hersteld.

Heupklachten

Vooral veel oudere mensen krijgen na verloop van tijd last van hun heup. Dit is erg naar, want hierdoor gaat lopen bijvoorbeeld een stuk moeizamer. Heb je last van je heup? Blijf hier dan niet te lang mee doorlopen, maar ga ermee naar de huisarts. Misschien zal je door een heupoperatie na verloop van tijd weer prima kunnen lopen. Hetzelfde geldt voor veel andere klachten, de kans is vaak groot dat er een operatie mogelijk is. Het belangrijkste is dat je niet te lang met de klachten blijft doorlopen zonder er naar te laten kijken.

Fysiotherapie

Niet altijd is er een operatie nodig als je last hebt van lichamelijke klachten. Zijn de problemen vooral merkbaar tijdens het bewegen? Dan is het absoluut aan te raden om eens langs een goede fysiotherapeut op te gaan. De kans is groot dat de problemen op deze manier te verhelpen zijn. Vooral bij problemen als rugpijn is het absoluut aan te raden om een fysiotherapeut te bezoeken. Je kunt er ook voor kiezen om eerst naar een huisarts toe te gaan. De huisarts kan je dan doorverwijzen naar het ziekenhuis of naar een fysiotherapeut. Je hoeft zo niet te gokken of je wel een fysio nodig hebt.

Gerelateerde berichten