beugelUitgelicht 

Een onzichtbare beugel voor volwassenen

Vroeger was het lang niet altijd vanzelfsprekend dat een kind of puber een beugel kreeg. Er was minder techniek voor handen en de kosten lagen een stuk hoger. Het gevolg hiervan is dat veel volwassenen nu rondlopen met scheve tanden. Veel volwassenen zouden wel een recht gebit willen, maar zitten niet meer te wachten op het dragen van een slotjesbeugel. Voor deze groep is er nu een geweldige oplossing: De invisalign.

Wat is een invisalign?

Een invisalign is een onzichtbare beugel voor volwassenen die er net als een slotjesbeugel voor zorgen dat je tanden recht komen te staan. Het is een soort transparante hoes die op maak wordt gemaakt voor je gebit. Door de hoes te dragen schuiven je tanden elke keer iets op. Vervolgens zal weer een nieuwe onzichtbare beugel worden gemaakt totdat het gewenste effect is bereikt.

Door wie wordt deze beugel gedragen?

Dit type beugel wordt het meeste gedragen door volwassenen die alsnog een recht gebit willen hebben zonder dat ze met een heel gevaarte in hun mond hoeven rond te lopen. De onzichtbare beugel wordt dan ook steeds populairder en is inmiddels bij veel mensen bekend.

Mijn eigen ervaring

Zelf heb ik de onzichtbare beugel ontdekt toen bij mijn tandarts was voor mijn tanden bleken afspraak. Ik zat in de wachtkamer en mijn oog viel op een folder van Invisalign. Zelf heb ik al jaren scheve tanden en heb ik elke keer getwijfeld om alsnog een beugel te nemen. Na het lezen van de folder heb ik een orthodontist in Enschede opgezocht en geïnformeerd naar de verwachtte kosten van het behandeltraject. Ik heb ook geïnformeerd bij de zorgverzekeraar en die vertelde me dat een groot deel van de kosten worden vergoed. Vervolgens heb ik besloten om het te doen. Na 6 maand was de behandeling afgerond en had ik weer mooie rechte tanden.

Gerelateerde berichten