Hoe bereik je je sportieve voornemens in 2022

Met het nieuwe jaar in aantocht, zullen veel mensen voornemens maken over wat ze willen bereiken in de komende 12 maanden. Maar wat als je niet zeker weet waar u moet beginnen? Als je een voornemen hebt met betrekking tot fitness en sport, maak je dan geen zorgen! In deze blogbijdrage geven we je enkele tips om je sportieve voornemens in 2022 te verwezenlijken.

Realistische doelen stellen

De eerste stap is realistische doelen stellen. Als je een beginner bent, streef dan niet naar het lopen van een marathon in zes maanden – begin met het geleidelijk opbouwen van je hardloopafstand. En als je nog nooit getennist hebt, probeer dan niet volgend jaar Wimbledon te winnen! Begin met het leren van de basisslagen en werk je van daaruit omhoog.

Consequent zijn

Ten tweede moet je verantwoordelijk zijn en je inzetten voor je doelen. Als je snel wilt afvallen door een ongezond dieet te volgen, verwacht dan niet dat de kilo’s er zomaar afvallen. Je zult waarschijnlijk uiteindelijk meer aankomen dan voorheen als je in de loop van de tijd niet consequent gezond eet. En ook al komen goede dingen met geduld – onthoud dat “slow and steady wins the race! Geef je doelen nooit op.

Maak een trainingsplan

Ten derde moet je een plan hebben! Dit betekent dat je specifieke dagen en tijden voor je trainingen vastlegt. Als je maar vaag van plan bent om “dit jaar meer te gaan sporten”, is de kans klein dat je noemenswaardige resultaten zult zien. Maar als je drie sessies per week in de sportschool inplant, is de kans groter dat je je doel bereikt.

Betrek een vriend of vriendin erbij

Ten vierde is het altijd een goed idee om een vriend of familielid mee te laten doen aan je fitnessreis. Niet alleen maakt het de ervaring leuker – maar het zorgt ook voor wat gezonde competitie (en steun). Je kunt elkaar motiveren om harder te duwen in je trainingen en onderweg elkaars successen vieren!

Voedingsplan

Het is belangrijk dat je je bewust bent van de rol die voeding speelt bij je fitness doelen. Het lijkt misschien een bijzaak als je probeert af te vallen of spieren aan te kweken, maar als je wat tijd steekt in het plannen van gezonde maaltijden en tussendoortjes, zul je veel meer uit je trainingen halen.

Personal trainer inschakelen

Als je echt je doelen wilt bereiken, is het misschien een goed idee om een personal trainer te nemen. Die kan je helpen realistische doelen te stellen en je advies geven over hoe je die kunt bereiken. Ze kunnen ook een trainingsprogramma samenstellen dat speciaal op jou afgestemd is, wat het bereiken van je doelen veel waarschijnlijker maakt!

Houd je progressie bij

Ten slotte moet je beslist je progressie bijhouden! Een eenvoudige manier om dit te doen is door foto’s te maken. Dit zorgt voor wat motivatie en dient als geheugensteuntje als je je moe voelt of zin hebt om te stoppen. Het kan ook nuttig zijn om de dingen die wel en niet werkten in je dagboek op te schrijven – zodat je weet wat je de volgende keer moet doen!

Bron: Rebody.nl